Afsluiting seizoen gespreksgroep   -   22 mei 2005
(door Truus de Vries)

Zondag 22 mei 2005 was voor dit seizoen alweer de laatste bijeenkomst van de gespreksgroep, bestaande uit Joke Sprey (leidster), Hinke de Groot, Jan Venema, Bertus Wijbenga, Margriet Wijbenga en ik. Vorig jaar hebben we als afsluiting met z'n allen het Louwsmarpaad (bij de Lytse Geast) bewandeld. Ook dit jaar wilden we er weer iets bijzonders van maken. Het leek ons leuk om een gedeelte van het Pieterpad (een vroegere handelsroute van de monniken) te lopen.

's Middags rond half 1 zijn we in twee auto's vertrokken naar net ten zuiden van de stad Groningen. We hebben de ene auto in Haren geparkeerd en zijn in de andere auto (een busje, waar we met z'n zessen in konden) naar Noord Laren gereden. Van daaruit zijn we naar Haren teruggelopen. Een ontzettend mooie, bossige omgeving.

Hier wandelen we over het Pieterpad door de prachtige omgeving.
We treffen het met het weer, want het is een lekker temperatuurtje en de zon schijnt.


Onderweg, zo'n beetje op de helft van de 11 kilometer lange tocht, hielden we even pauze.Na de wandeling was het tijd om te gaan eten. We zijn naar de woning van Hinke en mij in Groningen gereden en hebben daar met z'n allen gezellig getafeld. Iedereen had weer wat anders aan voedsel meegenomen, zodat we een uitgebreide maaltijd hadden. Kortom: een zeer geslaagde afsluiting van dit seizoen!

Truus de Vries                  

Home