Kerkdienst in het Bos van Ypey op Hemelvaartsdag, 9 mei 2024

Deze keer hadden we geluk met het weer op Hemelvaartsdag, want het is dit voorjaar steeds heel wisselvallig en meestal niet zonnig, maar op deze ochtend was het fantastisch, met zon en vrijwel geen wind.
Het was een mooie openluchtkerkdienst, geleid door ds. Binne van der Boon en muzikaal begeleid door Brassband "Speelt wel" uit Suwâld.
De Schriftlezingen waren Handelingen 1:4-11 en Johannes 16:5-11 en 17:24 (Jezus gaat zijn discipelen verlaten, maar zij zullen de Heilige Geest ontvangen).

Voor de preek begon werden de aanwezige kinderen naar voren geroepen, ze kregen papier en kleurpotloden om een voetstap in te kleuren, die meegenomen wordt voor kinderen in een dorp in Sierra Leone waar de World Servants Groep uit Suwâld deze zomer een school gaat verbouwen en uitbreiden die nu veel te klein is voor de 500 kinderen die er les moeten krijgen; voor dit doel was ook de collecte bestemd.

Na afloop van de dienst kon men zoals gebruikelijk bij de loodsen bij de volière koffie, thee of limonade drinken met koek erbij, waar de familie Broersma weer goed voor had gezorgd. Zo was er ook gelegenheid om nog even gezellig te praten met elkaar, en daarna eventueel in het Bos van Ypey te gaan wandelen.

 
De openluchtdienst werd zoals gewoonlijk gehouden in de kassentuin, waar genoeg ruimte is. Er waren aardig wat mensen aanwezig, men genoot van het zonnetje.


 
De muziek van Brassband "Speelt wel" van Suwâld begeleidde het gezang, en was al van verre te horen lang voordat de dienst begon.

 
De kinderen kregen een kleurplaat van een voetstap om in te kleuren, die nog een lange weg heeft te gaan, helemaal naar Sierra Leone.

 
En hieronder dan het resultaat.

 
Na de dienst werden de stoeltjes weer ingeklapt en liep men naar de loodsen bij de volière voor een gezellige nazit met een kopje koffie, thee of limonade.   Hoewel er veel moois in het Bos te zien was, bloemen en allemaal jong groen aan de bomen, zagen de Buxusbollen er treurig uit, die hebben de Buxusmottenplaag van 2023 niet overleefd.

 
Schitterende azalea's, en ook de rhododendrons bloeiden.

 
Azalea mollis, een geurende variant.        


 
De familie Broersma zorgde weer voor al het lekkers.


 
En toen weer op huis aan; het was een mooie ochtend.