Kiek-es (zomer 2023)
- Foto's van andere kerken, ingezonden door gemeenteleden -
(Ook geplaatst in Klok en Klepel maar daar helaas niet mogelijk in kleur).

Froukje Sikkema:
"Met een groepje naar de kerk van Hogebeintum geweest.
Wist u dat er op de preekstoel (als enige in Nederland) een zandloper staat? Dan wist de dominee dat het tijd was om de preek te eindigen."

 
Een impressie van het interieur van de kerk van Hegebeintum, ingezonden door Froukje Sikkema.Wilma van Etten:
"De Sint Martinuskerk te Voorburg. In deze kerk ben ik gedoopt, heb ik eerste communie gedaan, heilig vormsel ontvangen en hernieuwing van doopbelofte gedaan."

 
Sint Martinuskerk te Voorburg. 
Twee foto's in Noord-Duitsland genomen.
Janke van der Meulen-de Graaf:
"Hierbij een kleine impressie van een Tsjerkepaad-middag.
Voor ons speciaal, omdat het ook een herinnering is aan het werk van mijn overleden broer.

     

Deze engelen vind je afgebeeld op het beschilderde tongewelf van de Ned. Herv. Kerk te Oldeboorn.
Als je in die mooie oude kerk zit, en je kijkt omhoog, dan zie je een beschilderde sterrenhemel met 328 sterren, getooid met bladgoud, omringd door zon, maan en 46 engelen met een attribuut in hun handen, zoals een muziekinstrument.

Mijn oudste broer Klaas de Graaf (inmiddels overleden) kreeg in 1967 de opdracht om het gewelf van deze kerk van een nieuwe verflaag te voorzien. Toen hij voorzichtig een begin maakte met het verwijderen van de oude verflaag, ontdekte hij dat hier iets bijzonders onder de verflaag was verstopt. Het bleek een beschildering van 1755 te zijn, uitgevoerd door Johannes Bekker, een Duitse kunstenaar.
Monumentenzorg werd ingeschakeld en subsidie aangevraagd om het geheel in originele staat te herstellen. Samen met kunstschilder Bauke Feenstra werd de klus geklaard; mijn broer deed het fijne verguldwerk (het aanbrengen van bladgoud).
Als ik bij het verlaten van de kerk nog even omhoog kijk naar de engelen, hoop ik dat dit voor mijn lieve broer een afspiegeling is van de hemelse werkelijkheid: omringd door engelen."

Janke van der Meulen-de Graaf